(Päivitetty 4.3.2017)

Turussa järjestetään 11.–15. toukokuuta 2017 eurooppalainen kulttuuriperinnön suurtapahtuma European Heritage Congress. Ohjelma on nyt julkistettu ja ilmoittautuminen alkanut.

Kongressilla on kaksi isoa pääteemaa: kansalaisten osallistuminen kulttuuriperintöä koskevaan suunnitteluun sekä merellinen kulttuuriperintö, jota Turussa on runsaasti. Kulttuuriretkiä järjestetään mm. Turun saaristoon Seilin saarelle, Paimioon, Raumalle, Naantaliin sekä Turussa Ruissaloon.

Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii suojelijana tapahtumalle, johon osallistuvat mm. Europa Nostran puheenjohtaja, maailmankuulu oopperalaulaja Plácido Domingo ja EU:n komissaari Tibor Navracsics.

Ohjelma on pääosin avoin kaikille. Osallistuminen edellyttää kuitenkin ilmoittautumista 17. huhtikuuta mennessä.

Retkiä, keskusteluja ja luentoja

Tapahtuma alkaa torstaina 11. toukokuuta merellistä kulttuuriperintöä käsittelevällä tapahtumakokonaisuudella, johon sisältyy luentoja mm. majakoista ja retki Meyerin telakalle.

Perjantaina 12. toukokuuta ohjelmassa on mm. Euroopan kulttuuriperinnön teemavuotta 2018 pohjustava keskustelutilaisuus sekä kulttuuriretki Turun taidemuseoon ja Ruissaloon.

Lauantaina 13. toukokuuta järjestetään yhdessä Turun yliopiston ja Åbo Akademin kanssa seminaari kansalaisten mahdollisuuksista osallistua yhteistä kulttuuriperintöämme koskevaan suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Sunnuntaina 14.5. pidetään Europa Nostra -palkitussa Sigyn-salissa eurooppalaisen kulttuurityön Excellence Fair -messut. Tapahtumassa esitellään Euroopan parhaat uudet kulttuuriperintöhankkeet, jotka palkitaan seuraavana päivänä.

Maanantaina 15.5. ohjelmassa on retkiä ja illalla palkintojuhla, jossa Europa Nostran puheenjohtaja Plácido Domingo jakaa Euroopan unionin ja Europa Nostran yhteiset kulttuuriperintöpalkinnot komissaari Tibor Navracsicsin kanssa. Palkintojuhla järjestetään Turun Mikaelin kirkossa.

Tapahtuman pääjärjestäjät ovat alan eurooppalainen kansalaisjärjestö Europa Nostra ja Europa Nostra Finland, läheisessä yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

Tarkempi ohjelma kuvauksineen:

European Heritage Congress

Ilmoittautuminen (17.4. mennessä, hotellit 7.4. mennessä)

http://registration.europanostra.org

Europa Nostra – miljoonien eurooppalaisten kansalaismielipiteen kanava

  • Euroopan merkittävin alan järjestö ja -verkosto, jäsenjärjestöissä 5 milj. jäsentä 40 maassa
  • Voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö
  • Tekee yhteistyötä EU:n kanssa ja jakaa Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot
  • Kampanjoi Euroopan uhanalaisen kulttuuriperinnön puolesta
  • Puheenjohtajana maailmankuulu oopperalaulaja maestro Plácido Domingo
  • Jäseninä sekä yhteisöjä että yksityishenkilöitä

 

Europa Nostra Finland – Suomalaisten kulttuuriperintöjärjestöjen ääni Euroopassa

  • Alan suomalaisten järjestöjen yhteistyöelimenä ja kanavana Eurooppaan
  • Järjestöjäsenet ovat Suomen Kotiseutuliitto, Suomen Arkkitehtiliitto, Suomen Museoliitto, Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö, Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura, PKL Pohjoismaisen konservaattoriliiton Suomen osasto ry, Ritarihuone, Turun yliopistosäätiö ja Vapriikki

 

Lisätietoja

Europa Nostran valtuuston jäsen ja Europa Nostra Finlandin puheenjohtaja, arkkitehti Tapani Mustonen puh. 0505695704, etunimi.sukunimi @europanostra.fi


Tapahtuman Suomen koordinointi

Europa Nostran valtuuston jäsen Anna-Maija Halme, puh. 0405368188, etunimi.sukunimi @europanostra.fi

Kontaktit Europa Nostraan

Joana Pinheiro, Communications Coordinator
jp@europanostra.org
+31 70 302 40 55, +31 63 436 59 85

Lisää tietoa ja kuvia aiheesta:

Europa Nostra Finland

www.europanostra.fi
www.facebook.com/eunof
@europanostraFI

Europa Nostra

www.europanostra.org
https://issuu.com/europanostra
www.flickr.com/photos/europanostra
www.youtube.com/user/EuropaNostraChannel
Twitter: @europanostra