Onko tiedossasi uhanalainen kulttuuriperintökohde, vaikkapa historiallinen rakennus, arkeologinen kohde, palvontapaikka, teollista kulttuuriperintöä, historiallinen puisto, museo tai kulttuuriperintöirtaimistoa? Ilmoita se Seitsemän uhanalaisinta 7 Most Endangered -ohjelmaan 2020!
 
Seitsemän uhanalaisinta -ohjelma tunnistaa uhanalaiset kulttuuriperintökohteet Euroopassa ja kokoaa julkiset ja yksityiset yhteistyökumppanit etsimään kestäviä ratkaisuja seitsemän eurooppalaisen kohteen pelastamiseksi. Kyseessä ei ole rahoitusohjelma, mutta tarvittaessa ohjelman kautta on etsitty sopivia rahoituslähteitä siinä missä etsitty muitakin sopivia toimintamalleja.
 
Kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostra hallinnoi ohjelmaa yhteistyössä Euroopan investointipankin instituutin kanssa, Euroopan unionin Luova Eurooppa -rahoituksella.
 
Voit tehdä ehdotuksen Europa Nostran jäsenyhteisön tuella. Seitsemän ohjelmaan valittua kohdetta julkistetaan maaliskuussa 2020.
 
Ehdotus tulee lähettää viimeistään ensimmäinen heinäkuuta 2019. Lisätietoa ohjelmasta ja ohjeet ehdotuksen tekemiseen ovat nettisivulla www.7mostendangered.eu .
 
Europa Nostran suomalaiset jäsenyhteisöt www.europanostra.fi/europa-nostra-finland/jasenet